پوسیدگی یک بیماری عفونی و میکروبی است که عامل آن ميكروبهاي داخل دهاني مخصوصاً استرپتوکوک موتانس میباشد. این میکروب در داخل دهان افراد وجود دارد و زمانی که قند در اختیارش قرار گیرد تولید اسید نموده باعث جدا شدن یون های کلسیم از ساختمان دندان و نهایتا پوسیدگی میشود. پوسیدگی معمولا در شیارهای سطح دندان(جونده یا سطوح طرفی) و یا سطح بین دندان ها که تمیز کردن آن مشکل تر است ایجاد میشود دندان های کرسی اول به جهت زمان رویش زودتر (6 سالگی) بیشتر در معرض پوسیدگی می باشند. بدیهی است مصرف کمتر مواد قندی(دفعات کمتر) و رعایت بهداشت مانند مسواک زدن با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید و استفاده مرتب از نخ دندان به پیشگیری از پوسیدگی کمک می نماید.