کلینیک تخصصی دندانپزشکی مهرگاندی | پرسش های رایج

خانه/دانستنی ها/پرسش های رایج

فک پایین جلو زده

من جوانی پانزده ساله هستم که مثل پدر و یکی از برادرمان، دارای فک پایینی بسیار جلو زده می باشم. برای درمان این مشکل چه کنم؟

پسر عزیزم، بر اساس گفته شما که این عارضه در بین دیگر اعضای خانواده تان نیز مشاهده می شود به نظر می رسد که منشا ژنتیکی داشته و نیاز دارد که از بروز تمامی خصوصیات رشدی این ژن بر روی فک پایین تان تا سن هجده الی بیست سالگی مطمئن شد. در ابتدا باید بدانید که نظر قطعی برای آغاز هر درمان و یا تصمیم به هنگام یک اقدام پزشکی باید پس از معاینه حضوری بیمار توسط پزشک معالج و بررسی تمامی مدارک و مستندات لازم نظیر تصاویر رادیوگرافیکی، آزمایشات و تفسیر شرح حال کلینیکی بیمار توسط پزشک امکان پذیر است و آنچه که بنده پیشنهاد می نمایم، فقط بر اساس پرسش کوتاه مطرح شده توسط شماست و سندیت اقدام عملی ندارد و فقط جهت آگاهی ضمنی شماست.

مطالعات متعدد بیان می دارند که در مواردی که اختلال ایجاد شده در مسیر رشد یکی از فکین اگر منشا ژنتیکی داشته باشد، بهتر است بیمار تا سن هفده الی هجده سالگی که در واقع پایان دوره حداکثر احتمال تداوم روند رشد در غالب افراد است، هیچ اقدامی نکند و سپس در این سن به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کرده تا اقدامات لازم جهت آماده سازی بیمار را برای انجام درمان ترکیبی ارتودنسی- جراحی فراهم آورد.

درمان ارتودنسی- جراحی درمانی تیمی است که توسط یک متخصص ارتودنسی و یک متخصص جراح فک و صورت هدایت می گردد. در بخش اول این درمان که بین نه ماه تا یک سال به طول می انجامد، ارتودنتیست اقدام به انجام ارتودنسی ثابت برای بیمار می نماید. هدف او در این مرحله آماده سازی بیمار برای جراحی است بنابراین، او در این بخش از درمان به ظاهر، بدون توجه به از دست رفتن زیبایی بیمار، دندان های او را به نحوی آرایش داده ترتیب می دهد تا جراح بتواند به بهترین شکل در اطاق عمل به نتایج درمانی خود دست یابد. بعضی بیماران در این مرحله از هر چه بدتر شدن شدت عارضه دل نگران شده که با شنیدن دلایل ارتودنتیست در اکثر مواقع دلایل را پذیرفته و توجیه می شوند. در حقیقت، ارتودنتیست در این مرحله در خدمت اهداف جراح برای کسب نتایج بهتر و با ثبات تر جراحی می باشد.

پس از دو تا سه هفته از جراحی و کسب روابط اسکلتالی و استخوانی مطلوب توسط جراح متخصص فک و صورت، ارتودنتیست مرحله دوم درمان ارتودنسی خود را آغاز می نماید که این مرحله نیز حدود نه ماه تا یک سال به طول می انجامد. در این مرحله متخصص ارتودنسی سعی در تثبیت نتایج درمان جراحی داشته و تلاش می کند به میزان هر چه بیشتر زیبایی مورد نظر در ترتیب دندانی بیمار را بر اساس خواسته وی تامین نماید. در حقیقت، در این مرحله ارتودنتیست در خدمت اهداف زیبایی دندانهای بیمار است و به این ترتیب ارتودنتیست درمان را به اتمام می رساند.

 

کلینیک تخصصی دندانپزشکی مهر گاندی

کلینیک تخصصی دندانپزشکی مهر گاندی نویسنده این راه حل

از اینکه می توانیم مفید باشیم خوشحالیم. با تشکر از بازخورد شما.

متاسفیم که نتوانستیم مفید باشیم. بازخورد و نظر شما قطعا باعث بهبود این مطلب خواهد شد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

بلی   خیر
به‌روزرسانی شده در ش, 28 اردیبهشت 1398