6. اختلالات متابولیک سیستمیک مانند دیابت تیپ 1 که در این بیماری به جهت کمبود انسولین چربی و پروتئین شکسته شده و ترکیبات کتونی مانند استواستات و هیدروکسی بوتیرات تولید می شود.
7. عوامل هورمونال مانند افزایش هورمون استروژن و پروژسترون که منجر به یک افزایش 2 تا 4 برابر محصولات VSCs می گردد.
8. عوامل دارویی مانند مترونیدازول که باعث طعم فلزی و بوی بد دهان می شود یا داروهای حاوی اوکالیپتوس که باعث ادراک بویی مشابه طالبی می شود. آرسنیک بوی پیاز گندیده می دهد.
درمان بوی بد دهان
اگر علت بوي بد دهان عوامل داخل دهاني باشند با روش هاي زير مي توان به برطرف شدن اين بو كمك كرد:
1. کاهش مکانیكي میکروارگانیسمها و مواد غذایی داخل دهان: این کار از طریق تمیز کردن سطح پشتی زبان توسط مسواک و تمیز کردن نواحی بين دنداني توسط نخ دندان می باشد. تحقیقات نشان می دهد که مسواک زدن دندانها به تنهایی 30% اما مسواک زدن دندانها و زبان با همدیگر 73% کاهش بوي بد دهان را به همراه دارد.
2. از بين بردن گير هاي غذايي از طريق برداشت پوسيدگيها و ترميم دندان
3. کاهش شيميايي میکروارگانیسمها ی داخل دهان: پس از كشيدن دندان ها و يا در مواقعي كه زخمي داخل دهان وجود دارد از طریق استفاده از دهانشویه ها مانند کلرهگزیدین، ستیل پیریدینیوم کلراید، essential oil، هیدروژن پراکساید، تریکلوزان مي توان عوامل ايجاد كننده بوي بد را از بين برد.
4. مخفی کردن بوی بد دهان: از طریق استفاده از دهانشویه ها /اسپری ها یا خمیر دندانهای حاوی اسانس نعناع.
5. در برخي موارد مصرف آنتي بيوتيك ها جهت از بين بردن عفونت هاي دهان و دندان كه عامل بوي بد دهان هستند توصيه مي شود. لازم به ذكر است تشخيص لزوم استفاده از آنتي بيوتيك ها تنها بر عهده دندانپزشك مي باشد.
6. تعويض ترميم هاي نا مناسب قبلي: در برخي موارد ترميم هاي نامناسب و نامنظم موجب ايجاد فضاي بين دنداني و گير مواد غذايي در آنها مي شود. تعويض و اصلاح اين پركردگي ها مي تواند به از بين رفتن بوي دهان كمك شاياني نمايد.
7. برطرف كردن عفونت هاي لثه: به اين منظور مي توان از روش هايي مانند جرمگيري، مصرف دهانشويه ها و ... استفاده كرد. بهترين روش را متخصص بيماري هاي لثه شما به شما پيشنهاد خواهد كرد.
در صورتي كه علت بوي بد دهان عوامل خارج دهاني باشد، بهترين راه مراجعه به پزشك مربوطه، درمان و نهايتاً حذف عمال ميباشد.
|
|