- براکت ها عامل انتقال نیروهایی هستند که ارتودنتیست از طریق سیم ها به دندان ها اعمال می کند تا آنها را ردیف نماید. با گذشت زمان و با هرچه صاف تر شدن تاج دندان ها، ارتودنتیست برای مدیریت وضعیت ریشه دندان ها از سیم های سفت تر استفاده می کند. در نتیجه اگر بیمار، در طی مراحل بعدی درمان، به هر دلیلی باند و چسبندگی براکت ها به دندان ها را بشکند، ضمن ایجاد اختلال در روند درمان، به علت آن که دندانی که براکتش دچار شکستگی باند شده و از روال درمان جدا گردیده و از حرکت باز مانده در حالی که دیگر دندان ها تحت تاثیر نیروی سیم به حرکت خود ادامه داده اند، ارتودنتیست نمی تواند براکت آن دندان را با همان سیم ضخیم بچسباند، پس باید سیم خود را چند سایز نرم تر نماید تا آن دندان بتواند بدون صدمه به وضعیت بقیه دندان ها برسد وهم سطح آنها شود. این کار یعنی طولانی شدن بی فایده طول مدت درمان.
- مسئولیت نصب براکت ها و دیگر وسایل ارتودنسی برای اولین بار به عهده کلینیک می باشد و از آنجایی که هزینه نصب مجدد براکت های شکسته شده و دیگر وسایلی که به هر دلیلی توسط بیمار دچار خرابی و یا مفقودی گردند به عهده بیمار می باشد بنابراین، عدم رعایت نکات لازم جهت حفظ براکت ها و وسایل ارتودنسی، باعث هر چه گران تر شدن درمان می گردد.
- اولین چیزی که باید در آغاز درمان ارتودنسی بدانیم این است که روش تغذیه و نوع مواد غذایی و خوراکی که قبل از شروع ارتودنسی استفاده می کردیم را باید متناسب با درمان ارتودنسی تا حدودی تغییر بدهیم.
- با اضافه شدن براکت ها به سطح دندان ها، شانس گیر کردن مواد غذایی بین این وسایل زیاد شده و در صورت عدم رعایت بهداشت، در مدت کوتاهی رنگ دندان ها تغییر کرده، علایم پوسیدگی مشاهده شده و لثه ها متورم و ملتهب می شوند، بنابراین باید با آغاز ارتودنسی، برنامه حفظ و نگهداری وسایل و دندان ها از مهمترین اصولی باشد که بر انجام آن اصرار ورزید.
- مصرف مواد غذایی نشاسته ای و قندی را باید به حداقل خود رساند و در صورت خوردن این نوع غذاها، باید هر چه سریع تر با آشامیدن آب، ضمن برطرف نمودن طعم شیرین دهان و در نتیجه کاهش میزان اسیدی شدن فضای دهان، باید پس از مدتی نسبت به استفاده از نخ دندان و مسواک اقدام نمود.
- از خوردن مواد غذایی بسیار چسبنده نظیر گز، سوهان، آدامس باید پرهیز شود.
- باید به هنگام غذا خوردن، لقمه های غذا را کوچک گرفت و به هنگام جویدن، لقمه ها را به آرامی و حتما با هردو طرف جوید.
- غذاهای دارای الیاف گیاهی مثل انواع سبزیجات، خیلی سریع بین سیم و براکت ها گیر نموده، عمل تمییز کردن دندان ها را مشکل می سازند، بنابراین توصیه می شود که تکه های سبزیجات بسیار ریز شوند تا عمل تمییز کردن راحت تر شود. در ضمن سفارش می شود که پس از مصرف این مواد، بلافاصله از نخ دندان و مسواک استفاده نمود زیرا در صورت باقی ماندن طولانی مدت این مواد لای این وسایل، به سرعت فاسد شده و ضمن ایجاد بوی بد و ناراحت کننده، رنگ نامطلوبی را ایجاد کرده و نمای بسیار زشت و زننده ای را باعث می شوند.
- براکت های نصب شده روی شش دندان های جلویی بالا و پایین نسبت به گاز گرفتن مواد غذایی و میوه های سفت و سخت ( انواع ساندویچ، سیب، خیارو...) حساس هستتند و باید از این کار پرهیز کرد. در این موارد باید این مواد غذایی را با چاقو به قطعات کوچک تبدیل نمود و سپس آنها را به آرامی جوید براکت های نصب شده روی دندان های عقبی بالا و پایین که در عمل آسیاب کردن مواد غذایی دخالت دارند به فشار وارد شده نسبت به خوردن مواد سخت غذایی نظیر ته دیگ برنج، انواع آب نبات ها و شکلات های سخت، دانه های غذایی سفت مانند نخود، پسته، بادام، تخمه های ژاپنی و کدو بسیار حساس هستند و باید از مصرف آنها جدا خودداری نمود، دانه های غذایی را می توان آسیاب نمود و مخلوط با موادی نظیر ماست و بستنی مصرف نمود.